Sterke Begeleiding biedt diverse diensten voor het basisonderwijs. Naast ons bestaande aanbod zijn we altijd bezig om onze diensten uit te breiden. Heeft u een specifieke vraag die niet beantwoord wordt middels de diensten op onze site, mail of bel ons dan. Wij denken graag met u mee in hoeverre wij u van dienst kunnen zijn.

De moeilijke groep

Regelmatig horen we leerkrachten praten over een moeilijke groep. Vaak wordt een groep als moeilijk ervaren als er op pedagogisch gebied zaken niet goed draaien rond een of meer kinderen. De groepsdynamiek is van groot belang om een 'makkelijke' groep te kunnen draaien en om je echt te kunnen richten op de didactiek. Dat klinkt makkelijk, maar de praktijk wijst uit dat dit niet altijd zo makkelijk blijkt te zijn.

Meer...

Coöperatieve werkvormen

Coöperatief werken in de groep is een bewezen middel om kinderen meer te betrekken bij de les en bij elkaar. Welke werkvormen zijn er en welke 'regels' zijn er bij coöperatief werken, welke invloed heeft jouw klassenindeling bij deze werkvormen? De workshop kan een introductie zijn, maar ook aangepast worden naar de wensen van de school die al langer coöperatief werkt.

Meer...

Pedagogisch klimaat

Een blije groep is een productieve groep: het is zoals het is. Ervaren kinderen onveiligheid binnen de groep dan zullen we minder tot niet to leren komen. De leerkracht heeft een grote invloed op het pedagogisch klimaat. De workshop bestaat uit een stukje literatuur en onderzoek en natuurlijk praktische tips en trucs die je direct de volgende dag kunt inzetten.

Meer...

Feedback geven in de groep

Wanneer geef je feedback aan kinderen en welke soort feedback geef je? En welk effect heeft de door jouw gegeven feedback. Uit onderzoek is gebleken dat veel feedback niet bij de kinderen aankomt, waardoor je als leerkracht heel hard aan het werk bent, maar niet met het gewenste resultaat. Dat kan anders!

Meer...

Klassenmanagement en inrichting

Klaslokalen staan vol met tafels, stoelen, kasten en andere spullen. Welke invloed heeft de inrichting in jouw groep op het functioneren van jouw groep? Wat heeft jouw groep nodig om zich zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen, sociaal en cognitief? We kijken in deze workshop naar de klaslokalen, geven elkaar feedback en richten waar nodig het lokaal opnieuw in. Alles om het lesgeven zo optimaal mogelijk te krijgen.

Meer...

Trainen maar!

In de praktijk kom je wel eens situaties tegen waarvan je had gewild dat je ze eerst eens 'droog' had kunnen oefenen. Die kritische ouder die geen genoegen neemt met jouw antwoord, een kind wat de strijd met je aangaat en niet wil doen wat jij van hem of haar vraagt, een collega waarmee je maar moeilijk kunt samenwerken, enz. Droog oefenen kan bij Sterke Begeleiding met behulp van een trainingsacteur. Dit kan in groepsverband, of individueel. Je mag aangeven wat je wilt oefenen, dit kan ook in overleg.

Meer...

Sterke Begeleiding