Willemijn Sterke en Peter Sterke hebben hun krachten gebundeld in de 'Sterke Groep'. Ze hebben een aantal bedrijven die allen gerelateerd zijn aan het basisonderwijs, en deze zijn samengebracht onder de naam 'Sterke Groep'.

 

Willemijn Sterke

Willemijn Sterke is eigenaar van Sterke Begeleiding. Vanuit haar jarenlange ervaring als leerkracht, intern begeleider en onderwijsadviseur, is ze Sterke Begeleiding gestart. Willemijn biedt haar diensten aan als onderwijsbegeleider voor basisscholen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Deze diensten staan beschreven op deze site. Willemijn is gespecialiseerd op het gebied van zorg en ondersteuning. Zorgstructuren opnieuw opzetten, coaching van leerkrachten en het bieden van workshops en cursussen zijn haar specialiteit. Willemijn is ICT gericht en wil ook op dat vlak haar steentje bijdragen binnen het basisonderwijs. De gratis downloads zijn door haar bedacht en ontwikkeld. Naast dit alles is Willemijn ook inzetbaar als beeldcoach en trainingsacteur.

Naast het werken als intern begeleider en onderwijsbegeleider, laat Willemijn zich op het creatieve vlak onder andere gelden voor Groep8musicals.nl, onderdeel van Sterke Groep. Willemijn schrijft nieuwe musicals voor de groepen 8 die via Groep8musicals.nl aangeboden wordt aan basisscholen.

Bij een aantal producties van Mijn Sterke Producties heeft Willemijn meegespeeld, totdat het niet meer te combineren was met haar andere werkzaamheden. Mijn Sterke Producties verzorgt voorstellingen voor basisscholen in Nederland.

Sinds 2015 zet Willemijn zich ook als fotograaf op de markt. Wat begon als een hobby, is uitgegroeid tot een eenmansbedrijf, genaamd Sterke Fotograaf. Beide foto's op deze pagina zijn van de hand van Willemijn, met hulp van Peter.

In de uren van de week die overblijven volgt Willemijn de HBO opleiding Toegepaste Psychologie, omdat ze ziet dat het stukje gedrag binnen het onderwijs de meeste ondersteuning nodig heeft op dit moment. Ze hoopt met deze extra kennis en ervaring daar een rol in te kunnen spelen.

Peter Sterke

Peter Sterke is eigenaar van Mijn Sterke Producties, Groep8musicals.nl en Stemmenwerk. Vanuit zijn ervaring als acteur, leerkracht, productiemanager en theatertechnicus is hij in 2005 Mijn Sterke Producties gestart: een bedrijf gericht op schoolvoorstellingen voor de groepen 1 t/m 8 van de basisschool. Met licht, geluid en decor reist hij door Nederland om interactieve voorstellingen te spelen. Ook geeft hij theaterworkshops, toneellessen en verzorgt hij het licht en geluid voor andere groepen.

In 2007 startte Mijn Sterke Producties de verkoop van schoolmusicals voor de afscheidsavond van groep 8. Dit is in 2011 verder gegaan als Groep8musicals.nl en sinds die tijd worden de musicals digitaal aangeleverd en verschijnt er elk jaar een nieuwe musical.

In 2007 startte Peter ook als stemacteur. Hij volgde hiervoor een opleiding in Leiden en spreekt vanaf die tijd games, speelgoed, bedrijfsfilms, commercials etc. in. Dit doet hij op locatie of vanuit zijn eigen studio.

Voor Sterke Begeleiding wordt Peter, vanuit zijn eigen bedrijf, ingezet als leerkrachtondersteuner, interim leerkracht en trainingsacteur. Vanaf 2001 staat hij voor de klas als groepsleerkracht voor het basisonderwijs. In 2005 is hij verder gegaan als invaller en heeft zich sinds die tijd gespecialiseerd in moeilijke groepen. Vanaf 2012 voert Peter deze werkzaamheden uit als interim leerkracht. Voor een korte periode neemt Peter de groep over om structuur aan te brengen en/of rust in de groep te herstellen. Dit kan in verschillende situaties zijn; een overspannen leerkracht, een incident op het gebied van gezondheid van een leerkracht of leerling, een groep met ernstige gedragsproblematiek, etc. Peter heeft veel ervaring op dit gebied en zal zich inzetten om weer een gezond leerklimaat terug te brengen in de groep. Hij is al op vele scholen ingezet in Zuid-Holland, Flevoland en Drenthe, maar is ook beschikbaar voor andere scholen in Nederland.

Sterke Groep

Tolt het aantal bedrijven voor je ogen? Lees het rustig na op de site van Sterke Groep.