In het basisonderwijs horen we regelmatig dat een bepaalde groep een ‘moeilijke groep’ is. Deze groep heeft een negatieve reputatie binnen de school. Maar wat is eigenlijk een moeilijke groep? En hoe ga je daarmee om?

Workshop 'De moeilijke groep'

Workshop 'De moeilijke groep' van Sterke BegeleidingIn deze workshop komt een aantal standaarden langs over lichaamstaal van een leerkracht, het aanspreken van een leerling en een belangrijk onderdeel: luisteren naar een leerling. Dat klinkt heel normaal, maar bij een groep waar men al naar buiten brengt dat ze ‘moeilijk’ is, zijn deze punten nog belangrijker en hebben ze een andere insteek. Het omgaan met leerlingen met specifiek gedrag, wel of niet uit de klas sturen, welke sancties je wel of niet gebruikt, komt allemaal aan bod. Met 1 workshop ben je niet meteen in staat om 'de moeilijke groep' tot in de puntjes aan te kunnen, maar je weet wel hoe je bepaald gedrag kunt herkennen, welke stappen mogelijk een oplossing kunnen bieden en welke stappen van jouw kant het gedrag erger  kunnen maken.

Specifieke informatie

  • Duur van de workshop: 2 uur
  • Locatie en workshopdatum: in overleg.
  • De workshopruimte moet beschikken over een digibord en/of beamer en scherm.

Extra mogelijkheden

Let op: de extra mogelijkheden  en de daarbij behorende kosten zijn niet opgenomen in het bedrag zoals vermeld onder het kopje 'prijzen'. Hier dient een specifieke offerte voor aangevraagd te worden via het contactformulier.

  • Naar aanleiding van de workshop kunnen er observaties in de groep gedaan worden, waarbij de leerkracht gecoacht wordt op de punten die behandeld zijn in de workshop. De duur van de coaching kan in overleg worden vastgesteld.
  • Een vervolg op deze workshop is uiteraard ook mogelijk. De inhoud van de vervolgworkshop wordt in overleg vastgesteld.

Prijzen

Prijzen workshop 'De moeilijke groep' vanaf €475,00

Aantal deelnemers: vanaf 12 personen, maximaal 30.

Prijs exclusief:

  • 21% BTW
  • reiskosten per gereden kilometer
  • druk- en bindingskosten voor het betreffende aantal personen (de school kan er voor kiezen om zelf de documenten af te drukken).