Sterke Begeleiding biedt diverse workshops aan in de vorm van teambegeleiding  U kunt altijd vrijblijvend informeren als een onderwerp waar u meer informatie over wilt, niet op onze site staat. Wij kunnen workshops op maat voor u maken.

 

De moeilijke groep

In het basisonderwijs krijg je steeds vaker te horen dat een bepaalde groep een ‘moeilijke groep’ is. Deze groep heeft een negatieve reputatie binnen de school. Maar wat is eigenlijk een moeilijke groep? En hoe ga je daarmee om? Als leerkracht kun je invloed uitoefenen op de negatieve dynamiek binnen een groep. De workshop geeft je tips hoe dat te doen.

Meer...

Pedagogisch klimaat

Veel aandacht voor het pedagogisch klimaat aan het begin van het schooljaar zorgt voor een stabiele basis gedurende het hele jaar. Wat doe jij als leerkracht om het pedagogisch klimaat in de eerste weken vorm te geven? Deze workshop biedt handvatten welke oefeningen je kunt doen. Een praktijkgerichte workshop.

Meer...

Trainingsacteur

Werken aan je vaardigheden met behulp van een trainer en een trainingsacteur. Een individuele training, of een training in een kleine groep. We overleggen vooraf welke situaties je wilt oefenen met de acteur en welke feedback je graag wilt krijgen.

Meer...

Coöperatieve werkvormen

Coöperatieve werkvormen blijken effectieve middelen te zijn om je groep actief deel te laten nemen aan de les. Toch worden deze werkvormen nog niet altijd optimaal ingezet te worden vanwege diverse redenen.

Deze workshop is een actieve workshop waarin veel coöperatieve werkvormen voorbij komen, met ideeën en tips hoe ze in de groep (ook combinatiegroepen) te gebruiken.

Meer...

Klassenmanagement

De manier waarop jouw klaslokaal is ingericht bepaalt mede jouw management en organisatie van de lessen en de wijze waarop de leerlingen leren. De inrichting kan een positieve invloed hierop hebben, maar ook een negatieve. Is jouw klaslokaal praktisch en logisch ingericht of kunnen er dingen anders, zodat jouw lesgeven makkelijker wordt? Resultaat: prettiger lesgeven en betere resultaten bij de leerlingen. Wij kijken graag met je mee.

Meer...

Feedback in de groep

Iedere leerkracht geeft feedback in de groep. Maar wat is de kwaliteit van deze feedback en welk effect heeft de feedback op de prestaties van de leerlingen? In deze workshop nemen we je mee in de theorieën van John Hattie en Robert Marzano. Zij toonden aan dat het geven van kwalitatief goede feedback een positief effect heeft op de prestaties van de leerlingen. Maar hoe ziet die feedback er precies uit?

Meer...