Rots en watertraining

Zoekt u een rots en watertraining? Peter en Willemijn Sterke zijn beiden gecertificeerd Rots en Watertrainer. Zij kunnen ingezet worden voor alle groepen binnen uw school om deze weerbaarheidstraining te geven.

Rots en Water is een psychofysieke training voor PO, VO, MBO, speciaal onderwijs, hulpverlening, jeugddetentie en GGZ. De training richt zich op de ontwikkeling van sociale competenties, het voorkomen en aanpakken van pesten en seksueel geweld. Rots en water is een weerbaarheidstraining voor jong en oud.

Peter en Willemijn richten zich vooral op het basisonderwijs. Dit omdat zij beiden ook als leerkracht in het basisonderwijs werken of hebben gewerkt. Door deze pedagogische achtergrond hebben zij een goede basis om deze trainingen voor u te verzorgen. Naast de basisopleiding hebben ze ook de specialisaties (beiden) basisschoolbreed en (Willemijn) kinderen met trauma's gevolgd.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen en welke kosten verbonden zijn aan de rots en watertraining? Neem dan contact op. We kunnen samen bepalen wat uw groep of uw school nodig heeft en wat wij daarin kunnen bieden. We komen graag langs om de situatie rond de groep te bespreken. Zo kunnen wij een rots en watertraining op maat bieden. Samen vergroten we de weerbaarheid van uw leerlingen!

Wij zijn ook te vinden op de site van Sterke Groep en op de site van het Rots en Waterinstituut.

 

Rots en water met de hele groep of individueel?

Het liefst geven wij Rots en Water aan de hele groep van de basisschool in plaats van aan kinderen die opvallen. In een groep is een bepaalde dynamiek. Iedereen in de groep maakt daar deel van uit. Als de hele groep meedoet, inclusief de leerkracht, wordt de hele groep eigenaar van het gedrag en de spanningen die in de groep spelen. Zo kunnen kinderen die sterker zijn in het weren van ongewenst gedrag anderen steunen. Ook kunnen ze samen zorgen dat gangmakers afgezwakt worden en geholpen worden om de focus op andere zaken te richten. Een stabiele groep krijg je door met iedereen te werken.

Uiteraard is training in kleine groepen en individueel mogelijk. In kleinere groepen is het ook mogelijk om een combinatietraining te geven. Denk aan een combinatie van rots en water oefeningen, een stukje kindercoaching of oefeningen vanuit faalangstraining.

Neem contact op voor meer informatie en de mogelijkheden.

Contact

06-40369350